Maatregelen COVID-19 (update 5-5)

Het bestuur van VCMS Utrecht hoopt dat ieder van jullie veilig en gezond is. Om de gezondheid van onze leden te waarborgen hebben we besloten om alle fysieke activiteiten van VCMS Utrecht in de maanden maart, april en mei te annuleren.

Wij roepen iedereen op om de richtlijnen van het RIVM te volgen:

  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.

In de hoop dat de situatie tegen die tijd verbeterd is, hebben we een aantal activiteiten verplaatst naar de maand juni. Zie hiervoor de pagina ‘Agenda’. Ook zullen we een digitale activiteit organiseren op 21 april. Hierover hebben de leden reeds per mail meer informatie ontvangen.

EDIT 23-3: Naar aanleiding van de persconferentie vanavond en de aanvullende maatregelen van de UU, kunnen we helaas ook geen fysieke activiteiten aanbieden in de maand juni. We proberen nu te kijken naar alternatieven in juli. Daarnaast zijn we ook bezig om meerdere digitale activiteiten te realiseren.

EDIT 13-4: We hebben een alternatief programma opgesteld met drie digitale activiteiten in de maanden april, mei en juni. De leden zijn hier inmiddels per mail over geïnformeerd. Indien de situatie verbeterd is in juli, zullen we bekijken of een van de eerder geplande workshops eventueel nog door kan gaan. Het symposium wordt definitief verplaatst naar volgend collegejaar.

EDIT 5-5: Naar aanleiding van het succes van de eerste digitale activiteit, zal er nog een extra digitale pubquiz georganiseerd worden in de maand juni. Daarnaast wordt er via VCMS Nederland een serie zeer interessante podcasts gepubliceerd, die het zeker waard zijn om te luisteren!