Home

Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Utrecht

 

VCMS is een vereniging voor tweede- en derdejaars bachelor studenten met een specifieke interesse in de chirurgie en heeft als doel studenten verdieping te bieden door het organiseren van extra-curriculaire activiteiten.

Als lid van VCMS krijg je de mogelijkheid om interactieve masterclasses bij te wonen en samen met de specialist kennis te maken met basis chirurgische vaardigheden van hechten tot laparoscopische operatietechnieken. Door het kleinschalige karakter van deze activiteiten en door gezamenlijke borrels, is er laagdrempelig contact met de specialist. Dit kan je helpen bij het vinden van interessante onderzoeksprojecten of keuzestages. Tevens krijg je de mogelijkheid om je te oriënteren op de verschillende mogelijkheden binnen de chirurgie, een groot aantal snijdende specialismen zal immers de revue passeren.

Sinds september 2015 bestaat VCMS in elke stad met een medische faculteit. Ook is er een landelijke overkoepelende vereniging die activiteiten zoals symposia zal organiseren voor alle VCMS afdelingen.

Heb je vragen? Mail ons dan gerust.