OK-etiquette

Afgelopen donderdag was VCMS welkom in het Franciscus Vlietland voor een workshop OK-etiquette. Alle leden kregen bij binnenkomst een OK-pakje en mutsje en zodra dit aangetrokken was mochten we het OK-complex op!

Allereerst kregen de leden een lezing over “etiquette op de OK: Hoe beurt het eigenlijk?”. Hierin werden alle do’s en dont’s voor op de OK verteld en kregen de leden meer informatie over verschillende functies binnen het complex.
Daarna werden de leden in 2 groepen verdeeld, die later op de avond zouden wisselen.

De eerste groep kreeg een lezing over de instrumenten die tijdens verschillende operaties gebruikt worden. De leden hadden al een beetje voorkennis omdat ze met de Snijgerei app van te voren konden oefenen. Allerlei instrumenten werden uitgelicht; van grote haken tot subtiele schaartjes.

De tweede groep kreeg een rondleiding over het OK-complex. De leden kregen echt alles te zien: de opslagruimtes, de holding + verkoever en natuurlijk de operatiekamers! De enthousiaste operatie-assistentes konden de leden heel veel nuttige informatie vertellen en alle vragen werden beantwoord.

Ter afsluiting kregen de leden nog stap voor stap uitgelegd hoe je een steriele jas en handschoenen aantrekt als je aan tafel mag. Iedereen kreeg daarna natuurlijk ook zelf een setje om dit te proberen!

Het was een ontzettend interactieve avond, waar de leden ongetwijfeld veel hebben geleerd!

Voor foto’s van deze avond in het Fransiscus Vlietland, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *