Chirurgie & Onderzoek

Gedurende deze masterclass hebben de leden verschillende arts-onderzoekers horen vertellen over het belang van onderzoek binnen de chirurgische wereld.

Op deze avond waren in totaal 9 onderzoekers aanwezig om te vertellen over hun onderzoek binnen de chirurgie en wat zij hier zo leuk aan vinden. De aanwezige sprekers kwamen van verschillende snijdende en half-snijdende specialismen. Hierdoor werd er voor iedereen wel een onderzoek uitgelicht over een specialisme die hij/zij interessant vind.

De specialismen die langs zijn gekomen op deze avond waren: Heelkunde, Thoraxchirurgie, Gynaecologie, Orthopedie, Plastische Chirurgie en Neuroscience.

Door deze mix aan specialismen was het een hele interessante avond en werd zeker duidelijk hoe veel verschillende kanten je op kan binnen het onderzoek; van werken met cellen in het lab tot patiƫnten zien op de SEH.

Tijdens het tweede deel van de avond konden de leden ‘speeddaten’ met alle aanwezige onderzoekers. Op deze manier konden de leden hun vragen stellen over de eerder uitgelichte onderzoeken, het leven als promovendus, maar ook over mogelijkheden om als student nu al te helpen bij onderzoek!

Na afloop van de ‘speeddate’ was er een netwerkactiviteit in ’t Vat, waar ook nog meerdere onderzoekers zijn gebleven. Al met al: een hele leerzame en gezellige avond!

Wij willen alle arts-onderzoekers bedanken voor hun aanwezigheid en enthousiasme over onderzoek doen binnen de chirurgie!

Voor een impressie van de avond, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *