Kennismakingsactiviteit: Chirurgische spellen

Dinsdag 22 oktober hebben de leden van VCMS Rotterdam elkaar beter leren kennen. De avond begon met een speeddate tussen alle leden. Aan de hand van verschillende vragen spraken de leden elke 2 minuten met iemand anders. Hierna werd de groep onderverdeeld in kleine groepjes. In deze groepjes streden de leden tegen elkaar in drie verschillende chirurgische spellen:

De chirurgische tijdlijn: Er zijn natuurlijk heel veel belangrijke historische medisch/chirurgische gebeurtenissen. Aan de leden de taak om deze gebeurtenissen in de goede volgorde te plaatsen! Wanneer was de opening van het Coolsingel ziekenhuis en wanneer werd de naam van koningin Sophia aan het kinderziekenhuis gekoppeld? Was de 1e succesvolle blindedarmoperatie ook alweer eerder of later dan de ‘uitvinding van de Röntgenstraling’? Onze leden weten het nu allemaal!

De chirurgische quiz: Hier werden drie ronden gespeeld: waar/niet waar, ABC en Open Vragen. Waar staat de afkorting MKA ook alweer voor? Waarom kunnen vrouwen beter ruiken en wat wordt er precies verwijderd bij een Whipple operatie? Ook dit is allemaal bekend bij onze leden.

Chirurgisch ’30 seconds‘: Omschrijf zo snel en duidelijk mogelijk verschillende chirurgische termen. Dit was de essentie van 30 seconds. Ook moest de creativiteit van onze leden naar boven komen, omdat er af en toe ook getekend moest worden!

Na deze geslaagde spellen kon iedereen genieten van elkaars favoriete snack en natuurlijk nog lang napraten. Het was een hele gezellige avond!

Nu iedereen elkaar wat beter kent is het bijna tijd voor de eerste masterclasses en workshops!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *