Open Symposium ‘Hoe kom ik in opleiding?’

Op 18 september 2019 heeft het open symposium ‘Hoe kom ik in opleiding?’ plaatsgevonden. De avond was een groot succes!

Het panel van opleiders heeft aan ongeveer 200 enthousiaste en ge├»nteresseerde studenten alle in’s en out’s gedeeld over ‘Hoe kom ik in opleiding?’. Dit panel bestond uit 3 opleiders:
– Dr. Wijnhoven, opleider heelkunde Erasmus MC
– Dr. Ten Kate – Booij, opleider gynaecologie Erasmus MC
– Dr. Klaassen, opleider heelkunde Maasstad Ziekenhuis

Veel verschillende onderwerpen kwamen aan bod, aan de hand van stellingen en vragen. Er werd gesproken over of promoveren noodzakelijk is om in opleiding te komen, maar ook over het belang van cijfers. Daarnaast heeft elke opleider inzicht gegeven in hoe de selectieprocedure verloopt en waar precies op wordt gelet bij de sollicitanten. De drie opleiders benadrukten dat je zeker geen dingen moet doen om je CV te ‘bouwen’, maar dat iedereen vooral moet doen wat hij/zij echt leuk vindt en passie voor heeft!

Daarnaast vertelde dr. Lalmahomed haar indrukwekkende verhaal over haar tijd in opleiding bij de heelkunde. Door medische redenen kon zij niet meer als chirurg werken en daarom kon zij niet verder in de chirurgie. Een heel mooi verhaal dat laat zien dat niet altijd alles loopt zoals je verwacht, maar vooral dat je buiten de chirurgie ook heel gelukkig kan worden.

Al met al, een hele informatieve en interessante avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *