Brandwondengeneeskunde

Op 25 maart was VCMS Rotterdam te gast bij het brandwondencentrum in het Maasstad Ziekenhuis voor een wezenlijk brandwondencarrousel! Op locatie hebben de leden alles geleerd over brandwonden: van het ontstaan tot de uiteindelijke(chirurgische) behandeling van kleine en grote brandwonden.
De leden van VCMS werden in vijf groepen verdeeld om vervolgens per station een ander aspect van de brandwondengeneeskunde belicht te krijgen van brandwondenartsen, brandwondenverpleegkundigen en traumachirurgen! Hierbij kwam er een scala van onderwerpen aan bod waaronder casu├»stiek en een rondleiding op het brandwondencentrum zelf. Het antwoord op bovenstaande vraag en vele andere vragen zijn daarmee tot in de detail beantwoord.
De avond in het Maasstad Ziekenhuis was ook de eerste keer dit jaar dat VCMS Rotterdam in een van de perifere ziekenhuizen van Rotterdam te vinden was, eeen erg leuke ervaring! Voor deze mooie avond willen wij dr. Roukema, dr. van der Vlies, dr. Dokter, drs, Oen, mevr. Brosky-van Driel en in het bijzonder dr. Lucas bedanken voor hun inzet en bereidheid om deze avond te organiseren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *