Workshop – hechten – januari 2020

 

Op dinsdag 21 januari vond onze jaarlijkse hechtworkshop plaats, onder leiding van dr. Engelen, chirurg-oncoloog in het MUMC+. Dr. Engelen had veel assistentie van enkele collega’s meegenomen, waardoor de leden goed begeleid werden tijdens het oefenen.

De groep werd in tweeën gesplitst, zodat er op verschillende niveau’s geoefend kon worden. De eerste groep begon met de ‘standaard’ transcutane hechting, en ging vervolgens over in de intracutane hechting. Dit waren de leden die nog nooit een naaldvoerder en pincet in handen hadden gehad, en het ging ze al verrassend goed af! De tweede groep waren leden die wel al wat eerdere oefening gehad hadden. Zij begonnen meteen met de Donati-hechting, en waagden zich vervolgens nog aan de doorlopende fasci hechting. Ook dit ging al hartstikke goed!
Sinds dit jaar heeft VCMS haar eigen hechtinstructievideo’s. De video’s bestaan uit zes delen, waarbij diverse hechtingen stap voor stap gedemonstreerd worden. Super handig voor iedereen die na gisteren de smaak te pakken heeft en thuis wilt oefenen!

Wij willen dr. Engelen en collega’s nogmaals van harte bedanken voor de leerzame en praktische workshop!

Wil je een sfeerimpressie van de avond? Kijk dan onder het kopje foto’s voor leuk beeldmateriaal van de avond.