Sollicitaties activiteitencommissie VCMS Nederland 2019-2020

 

Na drie geslaagde landelijke activiteiten van VCMS erop te hebben zitten en nog een eindactiviteit op 18 mei 2019 in het verschiet, is het alweer tijd om op zoek te gaan naar de nieuwe activiteitencommissie van VCMS Nederland voor 2019-2020.

Binnen de commissie ga jij aan de slag om de nationale activiteiten van VCMS te organiseren in samenwerking met de Commissaris Activiteiten van het bestuur van VCMS Nederland. Je bent bezig met organisatie op landelijk niveau en werk je samen binnen een team van vijf commissieleden uit diverse steden. Je kan hierbij onder andere denken aan activiteiten als het VCMS-diner, landelijk symposium en publezingen. Naast het jaarlijks landelijk symposium is er natuurlijk ruimte voor eigen ideeën. Een mooie ervaring om met studenten van andere faculteiten activiteiten voor bachelor- en masterstudenten te organiseren. Een unieke kans omdat het komend jaar het eerste lustrum van VCMS is en de activiteiten extra bijzonder beloven te worden.

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde VCMS-leden en/of reünisten uit de bachelor- of masterfase die een extra uitdaging aan willen gaan naast hun studie geneeskunde. De officiële commissieperiode loopt van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020. De inwerkperiode begint vanaf het moment dat de commissieleden worden aangenomen. Het aantal uren is afhankelijk van de geplande activiteiten, maar neemt gemiddeld 5-10 uur per week in beslag.

Enthousiast geworden en zie jij dit als een mooie uitdaging voor het volgende academische jaar? Stuur dan voor 11 mei 23:00 uur je motivatiebrief (max. 1 A4) en cv naar nederland@vcms.nl. Vermeld in het onderwerp van de e-mail ‘Activiteitencommissie VCMS Nederland’.

Meer informatie over de landelijke activiteiten van de afgelopen jaren is te vinden op de website van VCMS Nederland. Voor aanvullende informatie over de activiteitencommissie kun je contact opnemen met de Commissaris Activiteiten (m.huijben@vcms.nl) of de huidige activiteitencommissie (activiteiten@vcms.nl). De meest geschikte sollicitanten worden uitgenodigd voor een gesprek op zaterdag 18 mei 2019in het Amsterdam UMC Locatie AMC. Houd er dus rekening mee dat je deze dag beschikbaar bent.


Hieronder vind je een beschrijving van de verschillende functies binnen de activiteitencommissie van VCMS Nederland. Deze taakverdeling is niet leidend en kan door de nieuwe commissie naar eigen inzicht worden ingevuld. Tevens zullen diverse taken in de activiteitencommissie met elkaar overlappen om de landelijke activiteiten zo goed mogelijk te organiseren.

  • Voorzitter: als voorzitter ben je de leidinggevende in- en vertegenwoordiger van de activiteitencommissie. Je bent het aanspreekpunt voor het bestuur van VCMS Nederland en zal wekelijks contact hebben met de Commissaris Activiteiten over het organiseren van de activiteiten. Je zit als voorzitter de wekelijkse online updates en fysieke vergaderingen voor en houd het overzicht van de landelijke activiteiten. Daarnaast geef je leiding aan de activiteitencommissie waarmee jij jouw commissiegenoten motiveert en enthousiasmeert.
  • Secretaris: als secretaris houd jij je bezig met het bijhouden van de notulen tijdens vergaderingen binnen jullie commissie en de focusmeetings met het bestuur van VCMS Nederland. Samen met de Commissaris Promotie onderhoudt de secretaris het contact met de afdelingsbesturen en zal jij je onder andere bezigheden met de promotie van landelijke activiteiten via diverse kanalen.
  • Penningmeester: de penningmeester houdt zich bezig met het schrijven van begrotingen en beoordeelt wat financieel haalbaar is voor landelijke activiteiten in samenwerking met de penningmeester van VCMS Nederland. Ook houd jij je bezig met de inkomsten voor de landelijke activiteiten door het aanschrijven van sponsoren en ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van het online sponsorprogramma namens de activiteitencommissie.
  • Commissaris Externe Communicatie: de Commissaris Externe Communicatie is binnen de activiteitencommissie verantwoordelijk voor het organiseren van de locaties waar de landelijke VCMS-activiteiten georganiseerd worden en voor het benaderen van sprekers en organisaties voor de landelijke activiteiten. Samen met je medecommissieleden en bestuur van VCMS Nederland zal jij deze locaties en sprekers bezoeken om de mogelijkheden voor een samenwerking uit één te zetten.
  • Commissaris Promotie: de Commissaris Promotie geeft invulling aan het uitdragen van landelijk georganiseerde VCMS-evenementen naar leden en externen. Een groot gedeelte van de functie bestaat uit het actief promoten van de landelijk activiteiten van VCMS Nederland. Het is de taak om creatieve en effectieve manieren te verzinnen waarop met het publiek gecommuniceerd wordt. Het uitdenken van promotieteksten, het ontwerpen van posters en promotievideo’s behoren onder andere tot jouw takenpakket.