Opening sollicitatie bestuur VCMS Maastricht 2019-2020

 

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten afdeling Maastricht zoekt een nieuw bestuur! Hoewel de eerste helft van het VCMS-jaar net verstreken is, is het op 31 juli 2019 al zover. Na een eenjarig bestuurstermijn zal het vierde bestuur van VCMS Maastricht aftreden. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar jou!

Introductie
Ben jij ambitieus, leergierig, secuur en organisatorisch vaardig? Dan biedt het VCMS-bestuur van afdeling Maastricht  jou de ultieme uitdaging. Samen met twee andere bestuursleden draag jij zorg voor een zeer gemotiveerd netwerk van studenten die een chirurgisch vak ambiëren. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van activiteiten voor de afdeling Maastricht, zoals masterclasses en workshops, maar ook het jaarlijkse symposium. Wij hopen dat VCMS Maastricht met jullie hulp weer een stap verder komt.

Functies

Voorzitter
Als voorzitter ben je de leider, ondernemer en vertegenwoordiger binnen het team.  De voorzitter zoekt samen met zijn bestuursleden (met de doelstellingen van VCMS in het achterhoofd) voortdurend naar manieren om het beste aan de vraag van de leden te voldoen. Daarbij zal de voorzitter op een daadkrachtige manier leidinggeven, waarbij zowel de mensen in het bestuur als de leden gemotiveerd raken en geënthousiasmeerd worden. Inhoudelijk geef je suggesties over de activiteiten binnen VCMS. Al met al is het een verantwoordelijke functie die vergt dat je goed bereikbaar bent voor alle VCMS-leden van Maastricht, zowel je mede-bestuursleden als de leden.

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2019 tot en met juli 2020
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Danique Heuvelings, via: d.heuvelings@student.maastrichtuniversity.nl

Secretaris
De secretarisfunctie is één van de belangrijkste bestuurlijke pijlers. Enerzijds is de secretaris de penvoerder van het bestuur die o.a. zorg draagt voor de interne en externe nieuwsvoorziening. Anderzijds ben je ‘het geheugen’ van het bestuur, waarbij organiseren, informatievoorziening en archivering belangrijke taken zijn. Verder zul je je bezighouden met het creëren van overzicht binnen de activiteiten van VCMS Maastricht.

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2019 tot en met juli 2020
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Kirsten Waanders, via: ka.waanders@student.maastrichtuniversity.nl

Penningmeester
De penningmeester vertaalt het beleid in een begroting en beoordeelt wat financieel haalbaar is. De beslissingen die worden gemaakt worden onderbouwd met een solide financiële inschatting van de situatie, waarbij de kansen en risico’s nauwkeurig tegen elkaar worden afgewogen.

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2019 tot en met juli 2020
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Sharon Theuws, via: sharon.theuws@student.maastrichtuniversity.nl

Procedure
Sollicitaties kunnen verzonden worden naar maastricht@vcms.nl. De deadline voor het insturen van cv, motivatiebrief (max. 1 A4) en voorkeur voor functie is op 10 maart 2019 om 23.59u. Na deze deadline worden de meest geschikte kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op zondag 31 maart 2019 (onder voorbehoud). Houd er dus rekening mee dat je deze dag beschikbaar bent.

Algemene vragen
Neem voor functie specifieke vragen contact op met de desbetreffende persoon en stuur algemene vragen naar maastricht@vcms.nl.

Tot slot
Nieuwsgierig geworden en gemotiveerd om deze uitdaging met een team ambitieuze en gemotiveerde medebestuursleden aan te gaan? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!