Home

 • Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS), Maastricht

  VCMS is een vereniging voor studenten met een intrinsieke motivatie in een van de chirurgische specialismen. Een van de doelstellingen van onze vereniging is het implementeren van chirurgisch onderwijs, door middel van masterclasses en workshops, in additie op het reguliere bachelor curriculum. Tevens bieden wij de mogelijkheid tot het uitvoeren van onderzoeken.

  Ook in de andere studentensteden is VCMS opgericht. Al deze verenigingen zijn verbonden middels het overkoepelende orgaan VCMS Nederland. Vanuit hier zullen ook gezamenlijk (sociale) activiteiten worden georganiseerd, zodat je niet alleen de leden van je eigen vereniging leert kennen maar ook deze van andere steden.

 • VCMS staat voor Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten. De naam suggereert het al, de VCMS is bedoelt voor bachelorstudenten geneeskunde. En dan met name deze die en bijzondere interesse hebben in de snijdende specialismen, die zich hier in willen verdiepen en actief hun kennis en vaardigheden uit willen breiden.

  Dit klinkt wellicht nog een beetje vaag. Hoe kun je je als bachelorstudent hier meer in verdiepen? Hoe kun je je vaardigheden uitbreiden? Moet je dan nog meer studeren in de UB? Nog meer gaan DOTten? Nee! Don’t worry! Wij hebben een leukere optie voor je!

  Middels het organiseren van diverse masterclasses en workshops willen wij de chirurgie meer onder de aandacht brengen. Deze masterclasses en workshops gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen en zullen worden gegeven door verschillende, enthousiaste specialisten. Kijk eens bij de activiteiten als je een indruk wilt hebben wat er afgelopen jaar allemaal is georganiseerd.

  Was dit alles?
  Het houdt niet op bij de masterclasses en workshops! Tevens bieden wij de mogelijkheid voor een select aantal leden om naar het jaarlijkse European Vascular Course te gaan, zodat je al eens kunt meemaken hoe een congres er aan toe gaat en de sfeer kunt proeven.

  Natuurlijk mogen we ook het sociale aspect niet vergeten, we zijn en blijven natuurlijk student in het bourgondische Limburg! Daarom organiseren wij een aantal borrels en zijn wij actief bij de activiteiten van VCMS Nederland.

   

 •  

  De sollicitaties voor het lidmaatschap 2019-2020 zijn gesloten!

  Mocht je interesse hebben in een lidmaatschap 2020-2021, blijf dan de website en de social media van VCMS Maastricht goed in de gaten houden voor wanneer de nieuwe sollicitaties openen.