Activiteiten

Bij de VCMS willen wij ons zo goed mogelijk verdiepen in de specialismen binnen de chirurgie.  Dit wordt mogelijk gemaakt door alle activiteiten die wij organiseren met behulp van alle chirurgen. Wij hebben een totaal van 4 verschillende soorten activteiten: masterclasses, workshops, open colleges en het symposium.

Masterclasses

De masterclasses zijn verdiepende lezingen verzorgd door een chirurg,  waarbij we als een groep gezamelijk leren van de voorbereidende stof en wat er wordt voorgedragen in het college. Om zo veel mogelijk kennis op te doen tijdens deze masterclass bieden wij voorbereidende stof aan die aansluiten op de masterclass.

Workshops

De workshops worden een paar keer per jaar georganiseerd waarbij wij ons vooral richten op Basic Surgical Skills.

Open college

Het open college is, zoals de naam al doet vermoeden, open voor iedereen. Het is bedoeld om een  sfeerimpressie te krijgen van wat VCMS inhoudt. Een open college is een goed voorbeeld hoe een echte masterclass er bij ons uitziet.

Symposium

Het symposium is een dagdeel gevuld met lezingen over één bepaald onderwerp. Vorig jaar hebben wij ons verdiept in "The Future of Surgery" waarbij bijvoorbeeld Image Guided Surgery,  Augmented Reality en 3D print technieken uitgebreid besproken zijn. Ook deze activiteiten zijn open voor iedereen tegenover een kleine vergoeding. Hieronder een kleine sfeerimpressie van enkele van onze activiteiten:     Mieog activiteit   vdLinden