Masterclass Coronaire Bypasschirurgie

Een ontzettend leerzame en verdiepende eerste masterclass over coronaire bypasschirurgie (CABG), gegeven door drs. A. de Weger. Na de quiz waarbij de kennis van de leden over de anatomie van het hart en over angina pectoris op de proef gesteld werd, vertelde de cardiothoracale chirurg met passie over de technische aspecten van coronaire chirurgie.
Uitgebreid legde hij uit wat de afwegingen zijn tussen arteriƫle en veneuze grafts, hoe het aantal omleidingen bepaald wordt en welke chirurgische benadering de voorkeur heeft. Ook leerden wij over de verschillende handelingen tijdens de operatie en de pitfalls qua chirurgische technieken. De mogelijkheid om op een coronairarterie met een lumen van 1-2 mm een bypass te hechten, is fascinerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *