Succesvolle open avond van VCMS Leiden!

Met de grote opkomst en de geslaagde masterclasses was de open avond van de VCMS Leiden een groot succes!

Orthopedisch chirurg dr. Van der Linden startte de avond met een live demonstratie van een knieprothese. Aan de hand van een artrosecasus doorliep zij kort het diagnostische proces, het behandelbesluit en de benadering voor de protheseplaatsing. Hierna kwamen de studenten rond de tafel met de uitgebreide hoeveelheid aan chirurgisch instrumentarium: uitvoerig besprak dr. Van der Linden de stappen van het zagen van de tibia, het passen en meten van de prothese en de uiteindelijke bevestiging aan het bot. Heel bijzonder om zo de praktische kant van deze operatie mee te maken!

Onze tweede spreker, orthopedisch chirurg drs. Broekhuis, vertelde enthousiast over zijn opleiding tot en zijn leven als chirurg en gaf ons een inkijkje in zijn studietijd, zijn sollicitatieproces voor een opleidingsplek, zijn fellow-ervaringen in het buitenland en zijn huidige tijd als orthopedisch chirurg en promovendus in het LUMC. Ook gaf hij ons nuttig advies mee over de manieren om in opleiding te komen en weidde hij uit over de omgang met zijn werk-privébalans. Ontzettend interessant en inspirerend!

Middels deze open avond hopen wij aanwezige geïnteresseerden geënthousiasmeerd te hebben voor lidmaatschap bij de VCMS Leiden.
Lid worden? Dan is solliciteren nog mogelijk t/m 20 september! Zie het sollicitatieformulier op deze website.

We zien jullie aanmeldingen graag tegemoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *