Masterclass: Kinderchirurgie

Afgelopen dinsdagavond hebben wij een onwijs interessante masterclass gehad van Drs. Zijp, kinderchirurg in het Juliana Kinderziekenhuis. Aan bod kwamen allerlei veel voorkomende ziektebeelden in de kinderchirurgie, waarbij gefocust werd op de (aangeboren) buikpathologie.

Hoe zit het bijvoorbeeld met het verschil tussen een hernia inguinalis bij kinderen en volwassenen? Is het opereren van een malrotatie altijd nodig en zo ja, hoe wordt dit uitgevoerd? En wat zijn de belangrijke verschillen tussen het opereren van kinderen vergeleken met volwassen chirurgie?

Na het bespreken van de verschillende buikpathologie onderwerpen, kwam aan bod hoe je nou precies kinderchirurg wordt. Welke vervolgopleiding moet je aan denken, wat is de rol van onderzoek en wat kun je verwachten? Ook werden de voor- en nadelen van het specialisme tegen elkaar uitgezet. Het bracht veel respons los bij de leden en Drs. Zijp kon hier uitstekend over vertellen.

Al met al hebben de leden deze avond als erg interessant ervaren en dat is goed terug te zien in de evaluatie! Wij willen Drs. Zijp nogmaals hartelijk danken voor de enthousiaste en leerzame masterclass.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *