Masterclass: Reconstructies binnen de Plastische Chirurgie

Afgelopen dinsdagavond hadden wij Dr. van Drunen, plastisch chirurg in het LUMC, te gast tijdens onze Masterclass over Reconstructies binnen de Plastische Chirurgie.

Bij de reconstructieve chirurgie gaat het om het herstellen van vorm en functie. Middels een brede range aan huidbedekkingen kunnen de meest uiteenlopende wonden en defecten worden gesloten. Na een korte introductie over zijn werk heeft Dr. van Drunen een prachtige presentatie gegeven over de mogelijke huidbedekkingen binnen de reconstructieve chirurgie. Van een kleine skin graft, tot een lokale huidlap, tot een grote vrije perforator lap. Zo kwamen er zeer mooie voorbeelden voorbij van een buikwandreconstructie middels een anterolateral thigh (ALT) flap, een borstreconstructie na amputatie middels een deep inferior epigastric perforator (DIEP) flap, en een oncologische hoofd-hals reconstructie middels een free radial forearm flap (FRFF).

Dr. van Drunen benadrukte dat functionaliteit voorop staat en vervolgens rekening moet worden gehouden met de cosmetiek. Verder vertelde hij dat een goede samenwerking tussen de Plastische Chirurgie en andere specialismen, waaronder de Heelkunde, KNO en Orthopedie, van belang is voor het beste resultaat.

Wij vonden het een erg mooie, interessante en leerzame masterclass en willen Dr. van Drunen nogmaals hartelijk bedanken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *