Masterclass Hoofd-halschirurgie

De laatste activiteit van dit VCMS-jaar was de masterclass Hoofd-halschirurgie, gegeven door hoofd-halschirurg en tevens KNO-arts prof. dr. Jeroen Jansen. Tijdens deze masterclass werd onze anatomische kennis van het hoofd-halsgebied op de proef gesteld middels het doorlopen van een radicale halsklierdissectie, welke geïndiceerd is bij verschillende gemetastaseerde hoofd-halstumoren. Tevens kregen wij live OK-beelden te zien van een parotidectomie en halsklierdissectie die op het moment van de masterclass verricht werden! Uit deze lezing en demonstratie werd de anatomische complexiteit van het hoofd-halsgebied met haar vele vitale en kwetsbare structuren duidelijk en temeer de uitdagendheid van de chirurgische ingrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *