Open masterclass Orthopedische chirurgie bij musici

De masterclass Orthopedische chirurgie bij musici, gegeven door de beroemde dr. Boni Rietveld, was een groot succes!

Aan de hand van live muziekdemonstraties nam dr. Rietveld ons mee in de diagnostiek en behandeling van blessures bij musici. In de meeste gevallen is de bovenste extremiteit aangedaan: tijdens het spelen neemt de musicus vaak extreme anatomische posities aan, waarbij pezen op maximale spanning komen en zenuwen gecomprimeerd kunnen raken. Heel bijzonder om te zien hoe nauwkeurige observatie van de musicus met zijn/haar instrument een enorm diagnostisch inzicht kan geven!

De therapie van dergelijke blessures is zoveel mogelijk conservatief en behelst met name houdingsveranderingen waarbij de aangedane structuur minder belast wordt. Soms blijkt echter dat een operatie noodzakelijk is om de blessure te verhelpen. Dr. Rietveld doorliep meerdere frequent uitgevoerde operaties bij onder andere ulnaropathie en het supinatorsyndroom.

Wij willen hierbij nogmaals Edouard Fu (viool), Kwint Mackenbach (gitaar) en Mathilde Lettinga (klarinet) danken voor de prachtige demonstraties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *