Masterclass Oogheelkunde bij vuurwerkletsels

Met Oud & Nieuw in het vizier gaf oogarts dr. Ruchi Saxena afgelopen dinsdag een toepasselijke masterclass over oogheelkunde bij vuurwerkletsels. Elk jaar wordt de poli Oogheelkunde overspoeld met slachtoffers van vuurwerk: bij 27% van alle vuurwerkletsels is het oog aangedaan. Dr. Saxena ging middels casuïstiek in op de verscheidenheid aan soorten verwondingen en hoe deze verschillende aanpakken vereisen om de functie van dit waardevolle en fragiele orgaan zo veel als mogelijk te behouden.
Als afsluiting kwam een van haar pati├źnten aan het woord, die vertelde hoe zijn oog beschadigd was geraakt door vuurwerk en wat de gevolgen hiervan waren. Hij concludeerde dat zoiets iedereen kan overkomen, maar dat oogbescherming essentieel is om te voorkomen dat je je oog volledig kwijtraakt.

Na de masterclass gaf prof. dr. Jaap Hamming, hoofd van de vaatchirurgie en voormalig opleider in de heelkunderegio, een praatje over het belang van onderzoek doen om in opleiding te komen tot chirurg. Zoals bekend is het aantal opleidingsplekken klein, dus hoe onderscheid je je om hierop kans te maken? De leden kregen ruime gelegenheid om alles omtrent dit onderwerp te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *