Masterclass & workshop Advanced Life Support

Vandaag stond er een activiteit op het programma die voor sommigen in het eerste opzicht wellicht niet chirurgisch-gerelateerd leek te zijn. Door nauwe samenwerking met de anesthesiologie is kennis van dit vakgebied echter onmisbaar voor de chirurg. Drs. Niels Groeneveld startte de avond met een interactieve masterclass over Advanced Life Support ter voorbereiding op de simulatietraining waaraan de leden daaropvolgend zouden deelnemen. Na een korte opfrissing van de Basic Life Support ging drs. Groeneveld in op de aanpak bij schokbare en niet-schokbare ritmes en de algoritmes van handelingen. Vervolgens behandelde hij de mogelijke reversibele oorzaken van een circulatiestilstand en weidde hij uit over de diagnostiek en behandeling hiervan. Na de masterclass mochten de leden in shifts simuleren onder leiding van anesthesioloog dr. Christian Martini! Hierbij belandden de leden in een realistische en ingewikkelde casus, die zij onder grote tijdsdruk dienden op te lossen. Dit deden zij ontzettend knap: elke groep heeft de casus tot een goed einde gebracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *