Masterclass Appendectomie

Acute appendicitis is de meest voorkomende oorzaak voor acute buikoperaties, maar blijft tot op heden een klinische uitdaging.
Tijdens de masterclass van gisteravond gaf drs. Nigel Kooreman ons een goede kijk in de procedure van een appendectomie. Dankzij zijn ervaring kon hij ons gedetailleerd vertellen over onder andere de wisselsnedetechniek bij een open benadering en het belang van optimale trocarposities bij een laparoscopische operatie. Ontzettend nuttig voor de onder ons toekomstige AIOS’ chirurgie waren zijn tips en tricks voor het intraoperatief lokaliseren van de appendix en voor het minimaliseren van de kans op postoperatieve complicaties. Kortom, een onwijs leerzame masterclass waarvan de opgedane kennis ons nog goed van pas zal komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *