Home

 

Verdere informatie:

Elke maand zullen de verzonden nieuwsbrieven worden toegevoegd aan de pagina nieuwsbrieven onder de knop “Nieuws” of via onderstaande knop:

 

Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Amsterdam, AMC

Wij beogen om een groep studenten van het Academisch Medisch Centrum (AMC), Amsterdam meer chirurgisch onderwijs aan te bieden. Dit doel wordt gerealiseerd door middel van het organiseren van masterclasses en workshops. Tijdens de masterclasses zal er dieper in worden gegaan op aandoeningen waarvoor chirurgisch ingrepen medisch noodzakelijk wordt geacht. Doordat het werken in teamverband en multidisciplinair overleg essentiële aspecten zijn, die in de huidige praktijk niet meer weg te denken zijn, willen wij dit ook een belangrijke rol laten spelen tijdens de masterclasses. Ook het leren interpreteren van wetenschappelijke literatuur is een van de speerpunten tijdens de masterclasses. Studenten wordt daarbij ook de mogelijkheid geboden om via ons te participeren in de uitvoering van onderzoeksprojecten. Daarnaast worden er workshops georganiseerd waarbij de studenten vroeg in hun opleiding kennis kunnen maken met basis chirurgische vaardigheden.

Namens het bestuur van VCMS Amsterdam wensen we onze studenten leerzame, innoverende en vooral ook mooie ervaringen tijdens onze activiteiten.

Bestuur VCMS Amsterdam, AMC,

Voorzitter – Derek Simons

Secretaris – Bobbie Lebbink

Penningmeester – Jurr Andriessen